Tips: Hur Du Får En Vattensäng Så Bekväm Som Möjligt

SKRIVEN AV Redaktionen  |  Vattensängar

gör vattensäng bekväm

Om du precis har köp en ny vattensäng vill du självklart uppleva alla de fantastiska fördelarna som kan komma med att sova på en sådan säng.

I denna guide tar vi en närmare titt på några av de vanligaste frågorna vi brukar få kring detta, samt några av våra bästa tips för att bädda och göra din vattensäng så bekväm som möjligt.

Vilken Vattennivå Behöver Man?

En vattensängs prestanda och komfort beror till stor del på dess vattennivån, och det är värsta (och vanligaste) misstaget är att ha för mycket vatten. När du har fyllt sängen och om två personer sover på den kan du göra ett test där ni båda lägger er på den och sedan kliver en av er av. Den som fortfarande ligger kvar på sängen tar nu prov på hur sängen skulle kännas med mindre vatten. När det är för mycket vatten kommer den lättaste att känna att han eller hon ligger på en kulle.

Gör det här testet för varandra och om man bestämmer sig för att det skulle vara bättre med mindre vatten, töm eller fyll på vattensängen ytterligare. Detta är en finjustering och det bästa sättet att se till att vattennivån är rätt.

Påverkar Mängden Luft i Vattensängen Dess Bekvämlighet?

Luften i vattensängen påverkar bekvämligheten på tre sätt:

  1. Luften tar lika mycket plats som extra vatten i madrassen. Det orsakar övertryck. 
  2. Eftersom luft kan röra sig så mycket snabbare än vatten. Sängen kommer att kännas som om den behöver vatten tillsatt eftersom dess stöd äventyras av luften. Det är förvånande hur mycket fastare en vattensäng känns efter att luften har släppts ut. 
  3. När luften rör sig gör den det möjligt för vattnet att skvalpa runt och orsaka buller eller ett stänkande ljud. Luft i madrassen gör också att madrassen åldras snabbare.

Vilket Är Det Enklaste Sättet Att Släppa Ut Luften?

Vi tycker att det enklaste sättet är att dela upp det i två steg: Dra upp locket, ta av det och ta bort sponten och skruva sedan på locket igen.

Börja sedan i det hörn som ligger längst bort från påfyllningslocket och använd båda handflatorna för att försiktigt trycka upp och ner i detta område för att få bort luften. Detta hindrar luften från att återvända tillbaka och upprepar sedan upp- och nedtrycket med handflatorna över resten av sängens bredd. Nu har all luft från den övre tredjedelen av madrassen flyttats ner till de nedre två tredjedelarna av sängen.

Därefter använder jag en handflata för att göra den upp- och nedåtriktade rörelsen i området bredvid mina knän, och när luften har flyttats bort flyttar jag knäna ner till detta område. Nu är all luft instängd i den nedre tredjedelen av madrassen.

Nu kan du sträcka dig över och ta bort locket och släppa ut luften. När luften har ventilerats skruvar du på locket igen och arbetar dig närmare påfyllningslocket för att ytterligare minska det område som luften måste vara i och ta bort locket igen. Sätt tillbaka kolven och skruvkapsylen och jobbet är gjort.

Om du har missat lite luft är det bara att upprepa processen. För varje gång du gör det blir det lättare att få bort all luft i ett svep.

Konditionering Av Vatten

Det är mycket viktigt för vattenmadrassens livslängd att konditionering används. Waterbed Conditioner förebygger svamp- och bakterietillväxt som orsakar gaser, lukt och för tidigt åldrande av blåsan.

Hur Du Reparerar En Läcka i Din Vattensäng

När hålet har hittats lyfter jag upp området där hålet finns för att se till att inget vatten kan komma ut under reparationen, med hjälp av ett gäng handdukar eller liknande. Jag försöker att om möjligt ha cirka 25 mm överhäng av lappmaterialet runt hela hålet. Ibland är det inte möjligt vid sömmar eller nära hörn, men få så mycket överhäng som möjligt, t.ex. ett hål på 1 mm får en plåster med en diameter på 50 mm.

Rengör både runt det område som ska lappas och lappmaterialet med aceton eller något acetonbaserat, de flesta nagellacksborttagningsmedel är acetonbaserade. Aceton fungerar också som en etsare och ger bättre vidhäftning. Applicera sedan ett jämnt lager av limmet på båda ytorna.

För att förhindra att limmet krullar ihop lappen klickar jag en liten mängd lim på två eller tre ställen på lappens baksida och klistrar sedan fast den på madrassen i närheten av där jag arbetar. Jag låter limmet få lite tid på sig att börja gå av, t.ex. ytan av limmet kan röras försiktigt och det fastnar inte vid ditt finger, även om det fortfarande kan kännas lite mjukt. Beroende på förhållandena tar detta 1-3 minuter och i rätt ljus går limets yta från en glans till ett matt utseende.

Placera sedan plåstret där det ska sitta och tryck ner på det, för att se till att det inte finns några luftbubblor under det. Efter 3 minuter kör jag sedan en pärla lim runt kanten på plåstret. När det har torkat sprutar jag en liten mängd talkpulver över området. Detta förhindrar att limmet fastnar på säkerhetsförpackningen.

Liknande Inlägg: